hétfő, június 13

Hétvége Váradon

Gyerekes ismerősöknél voltunk hétvégézni Nagyváradon. A képek beszélnek. Hozzáfűznivalónk három van:
1. Sára hamar feloldódik idegenek társaságában, szeret akár nagyobb gyerekekkel lenni, tud szépen, nem agresszíven hancúrozni, hengergőzni másokkal, és úgy egyáltalán nyitott, jó gyermek. Ha új ember érkezik köszön neki, de kell 5 perc míg bátorságot kap és a nem-en kívül megmondja, hogy doba sájának hívják, és tető hájom néd éves. Néha persze unja magát, vagy nem köti le semmi, és ilyenkor eszébe jutnak a felnőttek, általában anyához jön és ráncigál, fogja a kezem, húz: anya gyeje, anya be, anya is jászi, de nagyon megvagyunk elégedve vele egy ilyen idegenbenlévős 3 nap után.
2. az autós utazás egyre nehezebben megy, nehéz lekötni a figyelmét, vagy elvonni arról, hogy ne akarjon kiszabadulni az üléséből.
3. Sáránál a "lefárasztom, majd jól elalszik délután" nem jön be. A három napból kettőn délutáni alvás időpontjára esett az autózás, pénteken fél órát aludt arra úton, vasárnap 20 percet visszaúton, tehát az autózás sem igazán rázza mély álomba. És szombaton - miután sokat gyalogolt, levegőn volt, motorozott, autózott, fagyizott, ebédelt, új élményekkel gazdagodott - sem sikerült elaltatni elsötétített szobában, egy óra altatással.
Most azon vagyunk, hogy visszaszokjunk a hazai rendbe, egyelőre egy óra altatás után (amikor már szóban is kifejezte, hogy nem akar aludni, felkel, ilyent eddig sosem mondott) alszik egy órája, de ki tudja meddig. Sajnálnám, ha már két évesen kimaradna nála a délutáni alvás, de be kell látnom: a gyerekem nem egy nagy alvó, és lehet hamarabb abbahagyjuk a nappali alvást, mint én gondolom, hogy szüksége lenne rá.

3 és fél óra nyűgös autókázás Váradra















Séta a Félix fürdői strand kertjében, ahol Anya még életében nem járt, közös első élmény Sárával. Olyan mint Apának
a repülőzés volt tavaly szeptemberben. Hiába: generációs különbségek, a maiak már egészen másképp nőnek fel.




















Akkor is felmászok...





A háttérben rengeteg teknősbéka úszkált a tavirózsák levelei alatt.










Tavirózsanézegetés apával. Az egyik tóban csak nyíltak a rózsaszín tavirózsák, a másikban már óriási fehér virágúak voltak.

A pozitív szocializálódásos dumát alátámasztandó:

Hancúrozás hármasban Ákoskáéknál.




Hazaút.

Nincsenek megjegyzések: