csütörtök, január 26

Alvástéma továbbvive

Nem fogjátok elhinni!
Van egy kétgyerekes anyuka, akivel egy éjszaka szültük meg második csemeténket, 25 perc különbséggel, ennyivel nagyobb az ő Izabellája, egy kórteremben ismerkedtünk a jövevényekkel, csak éppen Bella volt olyan rendes és hízogatott (amúgy sem kicsi a 3800 születési súlynak), és egy nappal hamarabb hazamentek mint mi. Nem Vásárhelyen laknak, de néha telefonon beszélünk, ott a nagyobb csaj már kiscsoportos ovis.
És amit nem fogtok elhinni, hogy a tegnap a következő kérdéssel hívott fel a sorstárs: a te fiad hogy alszik, mert amit Bella elművel!...Semmi rendszeresség, ahol s amikor éri, keveseket alszik nappal, csak cicin aludna mindig....stb stb, ismerős volt a duma. Aztán még én nyugtattam őt. Mondtam neki, hogy én is problémáztam eleget ezen az alvástémán, de már kezdek leszállni róla. Nyugodjon meg, a helyzet nálam és még sok családban hasonló, azóta több kétgyerekessel is beszéltem, és voltak már bloghozzászólásaim is a témában. Nem csak a mi gyerekeink születtek valami nehéz alvást kiosztó csillagzat alatt, engem az nyugtatott meg, hogy beszéltem más anyukákkal, és az is, hogy akkor a legjobb ha úgy csinálom, ahogy nekem kényelmes, akkor nem húzom fel magam, hiába, hogy a könyvek mást írnak, és hosszú távon más lenne jó. Ez a 2-3 év ha most nézem hosszú, később majd rövidnek fog tűnni, úgyhogy lesz..rom. Szó szerint ezt mondtam neki.
És most nektek is.
Ma például Matyi 4-szer aludt nappal (úgy alakult, hogy otthon is, séta közben is, autóban is aludt), a tegnap csak kétszer. Cicin egyre könnyebben alszik el, és ha leteszem továbbalszik, nem ébred meg, tehát nem kell a szájában lógjon egész éjjel, sőt ma hajnalban cici nélkül is visszabóbiskolt, mert nem kellett neki, azelőtt nem sokkal evett. Szóval még alakulóban minden ami alvással kapcsolatos, és próbálom nem idegelni magam. Ahogy egy kommentelőm mondta: gyerekfüggő a dolog leginkább.

3 megjegyzés:

Molnár Kinga írta...

Zsolti fiamnak semmi alvásrendje nem volt egészen 5 hónapos koráig... 5 hónaposan kezdett beállni egyfajta rend: csak kétszer aludt naponta. 6 hónaposan már erre időpont is létezett: 8-9 között keltünk, 11-kor aludtunk egy órát, másfelet, majd 5 óra tájt is aludt ugyanennyit, éjjel 11 körül volt az elalvás... Ez szentül így ment egy éves koráig, amikor a 11 órából 13 óra lett, kimaradt a második alvás és ez azóta is tart... Ferkónál egy az egyben ugyanezt játszodjuk. Most ő javában 5 hónapos és olyan 5-6 napja kezd csak 2x aludni egy nap, ráadásul ugyanabban az órákban, mint annak idején Zsolti.... Úgy látszik, nálunk ez a rutin... Szerintem nálatok is kialkul 3-4 héten belül....

emese írta...

Na, orulok hogy megnyugodtal. Jo lesz az! Dorkanyu

Réka írta...

kösz.
kösz.
Akkor én már nem is írom, hogy Sára 10 hónapos korától naponta egyszer aludt 24 hónapos koráig, amióta SEMMIT.
De nyugodt maradok, és a reménnyel, hogy a fiam nem ugyanezt műveli majd velem.