csütörtök, február 18

Új tapasztalatok

Sára a héten kipróbálta a zöldpaszulyt (turmixolva természetesen), a rebutos olcsó pelenkát, és egy négycsillagos vendéglőt. De vegyük csak szépen sorjában. Ezek hárman nem igazán függnek össze, de létezhet kapcsolatukra magyarázat, például ez: Sára egy négycsillagos vendéglőben zöldpaszulyt evett, ami a hibás pelenkában végezte. Hát nem így történt.
A zöldpaszulyt otthon ette, mert paszulyleves volt terítéken a felnőtteknek. Neki egy pár szálat összeturmixoltam, és szerdán valamint csütörtökön uzsonárra azt kapta. Szépen be is lakmározta két részletben az egészet, kb 50-50 milit. Ma még 70 ml teát is ráivottt, szóval most már igazi kajálások folynak nálunk: eszik és aztán iszik a baba.
A rebutos pelenka azt jelenti, hogy egy üzletben itt a közelben lehet kapni valami nem túl márkás pelenkákat, nem gyönyörű a csomagolásuk, egyszerű zacskókban vannak, van első és másodosztályú. Valami hibájuk van: vagy foszlik a varrás, vagy elnyomták rajtuk a mintát, vagy kicsit poros a külső felük, de kakinak igazán megteszi, azért, hogy végül a szemetesben kössön ki. Ólcsóbbak mint az eddigi általunk kipróbált neves pelenkák (Pampers, stb.), és így nagyjából napi 1,6 lej végzi a szemétkukában "csak". A befogadóképességükkel megvagyok elégedve.
Na és akkor a hét eddigi legérdekesebb eseménye a mai ebéd volt. Hármasban ebédelt a kiscsalád egy négycsillagos szálloda vendéglőjében! Apa elvitte a lányait egy napimenüre, persze ebédet csak a szülők ettek, Sára csak asszisztált és a saját játékát ette. A különleges alkalom oka a Torkos csütörtök nevű kezdeményezés volt, így féláron lehetett kajálni pár vásárhelyi vendéglőben. Kihasználva ezt flancoltunk mi is kicsit a sok öltönyös üzletember és néni között :).
A héten Sára újabb mozgássorozatot kezdett el produkálni: felnyomja magát hídba ha a hátán fekszik, pontosabban meglöki magát a lábaival és a pocakját kinyomja, aztán az egész háta eltávolodik a talajtól, és a fejével meg lábaival tartja magát. Haladni még nem tud így, de néha fennebb van reggel, mint ahová este lerakom, valami titkos módszerrel csak tud haladni pár centit felfele...

Nincsenek megjegyzések: