szombat, július 21

Fogas ügyek meg egyebek

Kibújt két újabb foga Matykónknak, így már néggyel büszkélkedik. Megvan a két felső első is, egyszerre jöttek, volt is három sírósabb cicinalvós éjszakánk, de semmi több, szerencsére. Alig várom nőjenek még egy kicsit, hogy látni lehessen őket!
Eszeget is az úrfi, az ízlik neki amit mi eszünk: mostanában a babáknak való pépeket látni sem akarja, inkább eszik tárkonyos krumplilevest füstölt hússal, kortyolt párat az édes tehéntejből is, szénsavas ásványvizet választja az ő sima vize helyett, ha látja, hogy mi azt isszuk, kóstolta már a kakaómat, a hamburger is nagyon ízlik neki... Röviden: az legyen amit a nagyok esznek-isznak. Ha valamit nem kér, akkor buzgón rázza a fejét jobbra-balra, és összeszorítja a száját. Nagy fagyi imádó! Persze mindenből keveset eszik, csak csipeget, mint egy madárka. Ha hívjuk odakúszik hozzánk, megtanult ülő pozícióból is lehasalni és kúszik sebesen, mint egy kommandós, szinte az egész teste a talaj fölött van amikor húzza magát előre a karjaival. Egyre ügyesebb a mozgása. Mostanában nem húzza fel magát mindegyre állásba, és megnyugodtam, hogy akkor talán csak nem kezd el állni, és mégis fog mászni, mert egyre gyakrabban próbálja a négykézlábazást. Nyugodt baba, ritkán nyürrög, általában ha elkezd nyürrögni akkor nagyon álmos és fáradt, és akkor vigasztalhatatlanul csinálja, amíg cicit nem kap, vagy el nem alszik például autóban vagy babakocsiban. Egyedül is sokáig elvan letéve játékok közé, már elkúszik a polcokhoz vagy bárhová ahol felfedezni való akad, leszed játékokat az alsó polcról. Kedvenc tevékenysége az ebben a korban tipikus ki- és ledobálás: etetőszékből, kagylójából, ágyról. Követi a ledobott dolgot, ha visszakapja megint ledobja seperc alatt. Nagyon barátkozó, gyerekekkel kezdeményező, kezdett kacagni a csúszdázásnak, szereti ha táncolunk vele az ölünkben. Újabban hangosakat visibál-kiabál, amire persze felfigyelünk, így teszteli a reakciónkat a hangpróbájára, és sokat galatyol a babanyelvén, kommunikál mindenkivel aki beszél hozzá, hallgat a nevére, tudja, hogy ki a Sára, mert ha megkérdezzük hol van Sára, akkor feléje néz. Integet és mondja, hogy táj-táj. Imádja a vizet, minden formájában - ha csak egy szökőkutat lát már csobbanna is bele, akkor sem keseredik el ha az arcán folyik a víz, tovább szeret vízben lenni, mint Sára, aki egy kicsit fél a víztől, tapasztaltuk ezeket strandon, meg a fejmosásnál is hisztik vannak ugyebár...
Megmutatja a peluson a kacsát ha kérem, és ma este még a háp-háp-ból az ápáp-ot is kimondta :) És még van egy jele a manónk cseperedésének: kezdett áttérni az egyszeri nappali alvásra - délben később fárad el, 2 körül fekszik le, hosszabban alszik (el másfél óráig) és utána estig semmi. Ezt a héten háromszor is megcsinálta...pedig még csak 10 hónapos. Emlékszem, Sára is pont 10 hónaposan tért át az egy alvásra, de ő legalább aludt két és fél-három órát.

Nincsenek megjegyzések: