kedd, november 1

8 hetes babóca

A pár nappal ezelőtti bejegyzésben talán túlságosan dicsértem apróságunkat. Amit mondtam mind igaz, valóban jó gyerek Matyi, de megvannak a maga kis fogásai, amikről ugyancsak illik beszámolni.
Autózás. Nem bírja túl jól. Ha éppen nem nagyon álmos abban az időpontban, akkor sír az ülésében megvigasztalhatatlanul. Ha álmos egy kis sírdogálás után elalszik a zötykölődéstől. De ha nem, akkor ölbe véve is sír, nyekereg. Egyelőre csak városi furikázások voltak, reméljük hosszúban alszik majd.
Babakocsi. Ezt sem bírja. Ébren, türelmesen nem fekszik benne csak ha alszik. Általában a déli sétánk épp alvásidő, levegőn is van, zötykölődik is, tehát elalszik. De ha felébred például egy üzletben, akkor muszáj kivenni, addig nem nyugszik meg. Ha kibírom, hogy sokáig hallgassam a sírdogálást, akkor visszaalszik előbb-utóbb, de ma például úgy sírt az úton a kocsiban, hogy átraktam hordozóba a hasamra, ahol megnyugodott és elaludt.
És a végére egy kis dicséret: egyre többet alszik éjjel egyhuzamban. Tegnap éjjel kétszer ébredt meg, de csak egyszer evett 3-kor (6 órát aludt egy végbe!), az 5 utáni ébredéskor nem kellett a cici,visszaaludt nélküle, 8-kor kelt reggel. Remélem ennél már csak jobb lesz a helyzet ezután, habár így is lehet pihenni...ahhoz képest, hogy még csak holnap lesz 8 hetes!

Nincsenek megjegyzések: