péntek, július 22

Hökkenések 3

Még egy utolsó bejegyzés mielőtt lelépnénk egy kicsit fiatalodni Tusványosra... és mielőtt egy újabb tornádó borogatna fel mindent az erkélyen és az egész városban. Most épp vidáman süt a nap. Maradjon így hétvégére.
Két dolog amiben egy gyerek és egy terhesség sem akadályozhat meg minket: télen sízés kétévente csakis pár hónapos magzat átcsempészéssel a határokon (eddig így jött össze minden franciaországi sízés), és Tusványos.
De tegnap Sára produkált pár dolgot, amikre megint csak rácsodálkozni tudok: még nincs két éves és már ezt mondja, gondolja, megjárja az esze, stb. Csodálatos, hogy egy emberpalánta, aki 700 napja sincs még, hogy köztünk van, már ennyi mindent megtanult.
Sétálunk. Egy kert mellett a gazban jókora csiga. Odamegy felveszi, és tisztán, érthetően, tökéletes magyarsággal mondja:
- Tajátam egy csigát.
És nem azt mondta, hogy csiga, vagy találtam csiga, vagy van csiga, vagy valami, hanem találtam egy csigát, ahogy magyarórán tanítják.
Elmegyünk egy kávézó terasza mellett, az asztaloknál emberek ülnek, csendben megyünk, én nem mutatok és nem beszélek.
Sára megszólal:
- Bácsik isszák a söjt.
Na puff neki.
Este könyvnézegetés közben eszébe jut a sárga labdája, ami nagyon leereszkedett, letettük a fürdőszobába, apa majd valamivel felfújja, ha még tudja, mert lehet kilyukadt és ezért ereszkedett le nagyon gyorsan nagyon lágyra.
Sára:
- Hol van sájda abda? A füjdőszobába. Bittos tusol.
:))

2 megjegyzés:

Kósa Márta írta...

Majd megtapasztalod mennyire felgyorsul a beszédfejlődés!
Lilink két éves, négy hónapos - csoda, ahogyan a szavakat összeöltögeti.
Boltos játéknál a távirányító a pénztárgép, anyja mobilja a bankkártya lehúzó. Bevásárolt nálam, s szolt, hogy pittyegjen a pénztárgép, amikor a gombokat nyomkodom. Ámbár a mobil pin kódos használata nem veszélytelen- sokba kerülhet, a múltkor sikeresen felhívta így lányom szlovákiai barátnőjét. A mi babánk Simon Péter heteken, vagy talán napokon belül megérkezik. Az a játék, hogy Lilinek is lesz babája, csodás anyai ösztönnel fogja a babát, öleli, nyugtatja, ha szükséges.
Te mikorra várod a kicsidet?

Réka írta...

A kicsit szeptember közepére várjuk ha kiüli az idejét.Sára beszédfejlődése már most is rohamos tempóban ível!
Gratula az újabb unokához! Sára pár hete kezdett el babázni, úgy hogy Peti babáját is meg kell etetni, vinni játszótérre, hintáztatni, stb. Remélem a tesóval sem lesz gond. Sok a hasonlóság, ami a családjaink apraját illeti.