szerda, május 18

Összefüggések 2

Sára megjegyzi és emlegeti, hogy mit kitől kapott, kitől van, vagy honnan tud valamit, honnan hallotta.
Van egy mellénye tatától, Hollandiából. Elmondtam neki amikor először vette fel, hogy jé milyen szép mellény, tata küldte, stb. Utána minden alkalommal, amikor elővettük, vagy felvette: tata...tata. Igen, tatától van. A mellény szót jóval kevesebbszer mondta. Aztán ha valamit vettünk neki: fogja a tárgyat - Apa...apa. Igen, Apa vette neked.
Van egy szívószálas kulacsa, amit múlt héten kapott egy eltűnt helyett, amikor megvettük mondtam neki pont olyan mint a Bencéé. Azóta többször is hallottam már, amikor abból kért inni: Bence...olyan..
Ha kés vagy olló szó kerül kimondásra gyorsan elhadarja a Kés, villa, olló mondóka sáraváltozatát, majd: mama...maninéni. Igen, Manyi néni mondta neked ezt.
Azt tudja a legjobban ha valami tárgyat vagy cselekvést magára kell vonatkoztasson. Ma este nézegetjük a könyvet, a baba hintázik: sája is...maninéni....szotot...= Sára is szokott hintázni Manyinénivel.
abda...bácsi...abda pötös...sája is...pötös abda= a bácsinak pöttyös labdája van, Sárának is pöttyös labdája van - mondta ezt ma, miután pöttyös labdával focizó bácsikat tegnapelőtt láttunk. A memóriájával sincs baj azt hiszem....

Nincsenek megjegyzések: