kedd, december 7

Az állatfarm

A legnagyobb megmosolyogtatást úgy éri el a manó, ha megmutatja, hogy csinál az oroszlán. A mérges oroszlánnál rátesz még egy lapáttal: vicsorít, felhúzza orrát, és egy nagy, haragos rekedt ÁÁÁÁÁ!-t mond. De tudja, hogy csinál a
-kacsa - fordított háp-háp, vagyis páhpáh,
-cica - mááá
-tehén - mmm
-béka - bjebje
-kutya - csukott szájjal torokból vakkantás, a vau sehogy sem megy
-kígyó - szsss
-kecske - meme
A kukuriku, röf-röf, kot-kot-kotkodács, csip-csip és nyiháhá még nehéz neki, az iát már mondta -nak de ritkán.
Akkor vagyunk bajban, ha olyan állatot mutatunk amiről nem igazán tudjuk hogy csinál, vagy éppen olyan viccesen, hogy nem tudjuk utánozni: majom, fóka, zsiráf, elefánt, lepke, stb. Ötleteket várunk.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

ó, nagyon ügyi Sára!
mikor mi mutatjuk gének, milyen állat milyen hangot ad ki (szerintünk), csak néz elnéző mosollyal, ne bomolj apa/anya tekintettel és mással kezd foglalkozni. nagyon erősen ellenáll a 'tanítgatásnak'. csak ezt élvezi, amit elles és utánoz vagy maga fedez fel (pölö a kulcscsomóból simán kiválasztja a lapos kulcsot, ami illik a zárba, a postaládáét fanyalogva félredobja, mert más alakú, de hogy én tanítsam? na azt aztán nem. mi lesz ebből...)

Réka írta...

Megmondom én mi! Felfedező. Az jó ha a gyerek nem nyájkövető, ugyanakkor persze vannak dolgok amiket meg kell tanulnia valakitől, punktum. Neki olyan módszer kell, amivel azt hiszi ő találta ki, fedezte fel azt amit meg kell tanulni. Majd sztem eljön az a periódus is, amikor szeretne mástól tanulni, kérdez, figyel.Aaddig élvezzétek, hogy ilyen ügyes és jó meglátásai vannak, észrevesz dolgokat (pl. kulcsos dolog).