kedd, szeptember 6

A 25 hónaposról

Sacó 4.-én múlt 25 hónapos. Jó érzés még így számolni, mert még egy kicsit az én kisbabámnak tarthatom, hamarosan az én nagy lányom lesz.
Egy kis beszámoló a 25 hónapos létről:
- kb. 13 kiló
- 88 centi magas
- 16 foga van
- 86-os ruhát hord
- 23-as cipőket visel
- a takarót nem tűri magán, hálózsákba szoktatás lesz újból ősszel, trükkök kitalálásával foglalkozom, hogy mi lesz ha nem akar hálózsákban aludni. Utálom a testvérösszehasonlítgatást, de az egyik trükköm a "nézd csak Matyi is milyen szépen alszik a hálózsákjában..." Persze nem túl értelmes dolog egy kis hetekig alig mozgó babzsákot hálózsákba tenni, amikor még elfordulni sem tud, nemhogy kimászni a takaró alól, de ő majd legalább nem tud vissza nemakaromozni és jó példát mutat. Ja, és kétévesnek való hálózsák keresésével ne foglalkozzatok, ritka mint a fehér holló. A gyártók azt hiszik a gyerek csak 18 hónapos koráig mocorog álmában. Varratni kell.
- néha wc-be végzi a kis dolgát
- mindent megeszik, de vannak kedvencek, például gyümölcsben a szőlő
- mindent megiszik, de van a kedvenc: Tedi
- utálja a pelenkázást, fejmosást és öltözést
- szeret bújócskázni, nem lehet elégszer megkeresni a takaró alá elbújt Sárát, aki - ha kérded hol van - készségesen el is mondja, hogy itt vagyok.
- tudja, hogy nem megyünk be a szobába cipővel, az úttesten átmenéshez meg kell fogni a felnőtt kezét, és egyéb kisebb szabályokat
- általában naponta kétszer sétál, játszóterezik: délelőtt és délután
- alvás: este 10, 10:30-tól reggel 8, 8:30-ig. Nappal egy nap igen egy nap nem. Az utolsó hét így alakult: szerdán igen, csütörtökön igen, pénteken nem, szombaton nem, vasárnap igen, hétfőn nem, kedden igen. Ha igen, akkor 2, 2 és fél órát 3:30, 4-től 6-ig. Kötelező az altatás, ami az egyik legnagyobb problémánk, és nem tudjuk hogyan szabaduljunk tőle: 30, 40 percet, de akár egy órát is tarthat.
- hajat eddig egyszer vágtunk neki 12 hónaposan, most kis göndör fürtjei vannak, amiket nem merünk levágni, nehogy kiegyenesedjenek. A bretonja is volt levágva egyszer.
- tévé tetejéről levesz simán bármit, de főleg a távirányítót és néha hangjelzéssel ("bekapcsolom a tévét") máskor hangjelzés nélkül bekapcsolja, leül eléje és nézi. Kb 5 percet, szerencsére. Rajzfilmet annál többet követel: naponta egyszer, max kétszer néz. Újabban Tom és Jerryt, de még nem köti le túlságosan. Viszont Bogyóékból több részt is képes megnézni egymás után, a napokban vettük észre, hogy kívülről tudja a szövegét, de nem csodálkozom - ahányszor végignézte őket! Az Arany Lacinak (elnevezése szerint "jaci hallod-e") és az Altató ("bajázsos") verseket is fújja velem együtt.

Nincsenek megjegyzések: