vasárnap, december 8

2013 Június

Gyereknapoztunk a VÉDEMMEL az unitárius templomnál, sok-sok móka és ajándék várta a gyerekeket. Sára életében először fellépett a városi színpadon a tornacsoporttal, pompomokkal ugrabugráltak, amiket én készítettem neki krepp papírból. Kicsit féltem felmegy-e a színpadra, stb. Az elején kicsit szégyelte magát, de belejött. Nála kisebbek is voltak a csoportba, de mind ügyesek voltak, kivéve a polgármesteri hivatalt, aki egy-egy fél litres kólával jutalmazta a 2-4 éves gyerekeket gyereknap alkalmából! Miért nem adtak egy-egy almát, vagy bármit, vagy inkább semmit mint kólát! De hát ha ez volta a szponzor... nem mintha a Cola cégnek nem lennének más termékei, lónyál üdítők vagy víz, na mindegy. A szülők itták meg, és a tornatanárnéni megmentette a helyzetet, mert türögetett lufit a gyerekeknek. hazafele még fagyiztunk is egyet, igazi gyereknap volt, arcfestéssel, lufikkal, buborékfújóval, fagyival, zenével, játékkal, maszatolással.













Júniusban esküvőben is voltunk, ahol Sára koszorúslány volt székelyruhában. Az esti mulatságban csak rövid ideig voltak velünk, mert kivittük őket Noémiékhez, Szentimrére és ott aludtak a gyerekek. Csupa élmény volt: malacokat és tyúkokat etettek, cicát simogattak, meggyet szedtek, kutyát néztek, még traktor is volt... Kár hogy Noémi hazaköltözik és nem tud tovább vigyázni Matykóra. Még mindig nénikeresésben...

Sára népviseletben énekelt: Elültettem kiskertemet a tavasszal... végig a két szakaszt!


Apa: - Szűk ez a blúz!
Sára: - Nem szűk, csak gombos!

Mégis június legnagyobb élménye a tengeri nyaralás volt, amit megelőzött egy baróti esküvő. Tehát úgy indultunk Vásárhelyről el, hogy Barótra mentünk esküvőzni, onnan pedig csatlakoztunk a bandához akivel mentünk és irány Bujgájia.
Az utat a gyerekek aránylag jól bírták, jobban mint előző évben. De Sára keveset aludt, ahhoz képest, hogy éjjel aludtunk. Le se feküdt aludni annyira izgatott volt. Éjjel 12-ig fennült. a nyaralás jobb volt mint a 2012-es, pedig mi akkor is jól éreztük magunkat, de ez még jobb volt, persze egy csillaggal több a szolgáltatásokon sokat dobott. Ami a legszuperebb volt, hogy 30 méterre voltunk a parttól, egyenesen a szálloda kertjéből a partra mentünk le, a szobánk földszinti volt, tehát nem kellett emeletezni és a kaja változatos és bőséges volt. A programban vizibiciklizés, séta a településen, esti séta a parton, kikötő látogatás is szerepelt, de a gyerekeknek nagy élmény volt a játszóház, az esti előadások az animátoroktól, a játszótér és a gyerekmedence, a korlátlan mennyiségű fagyi :) Hazafele persze ki nem maradhatott az IKEAS shopping. Visszafele nappal utaztunk, ennek ellenére a gyerekek csak egy fél órát aludtak az autóban délután, aztán este 9-kor elaludtak, mire szinte Baróton voltunk, mert ott álltunk meg és szálltunk meg. Sára ott is maradt mamáéknál, mert ugy-e vakáció van már... Matyira dédimama fog vigyázni, akit elvittünk Sepsiről magunkkal Vásárhelyre, és két hétig ott volt velünk. Nagyon jól fogott a segítsége. Kicsit fel is szusszantunk, és sok mindent el tudtunk végezni amit két gyerekkel nehézkes, de most dédi elvolt Matyival játszón, mi meg polcokat szereltünk, kicsit meszeltünk, teraszt meszelt Apa, tettük vettünk.

Esküvő után Nyárádszentlászlón

A Somin



A művészek


Hosszú út rajzfilm nélkül nincs









Nincsenek megjegyzések: