szerda, február 29

Első családi kirándulás

Még február egyik hétvégéjén voltunk síelni Borszéken, az egész kerek család! Autóval utazás, két éjszaka ott-alvás, szülőknek sízés. Első ilyen nemű (értsd: nem ismert szálláshely nem ismert városban, két gyerekkel hétvégi kiruccanás) megmozdulásunk volt.
A végkövetkeztetés: ugyanolyan fárasztó mint egy otthoni hétvége, de legalább síztünk.
Bővebb következtetések:
1. ne pont azon a hétvégén indulj gyerekeiddel a hátsóülésen 130 kilométerre amikor minden médiaorgánum meteo adása üvölti, hogy baromi sok hó fog hullni egész hétvégén (csupán emiatt tartott 2 és fél órát az oda és vissza út is, ami alatt a gyerekek nyűgösek lettek, nekünk egy zabszemet sem lehetett volna feldugni - főleg apának a volánnál, én jól lepleztem - , merthogy ne adj Isten ha megáll az autó a kanyargós szerpentinen, akkor hogy fog elindulni, vagy éppen miért a mi sávunkban robbant le ez a hólánc nélküli kamion a felfele vezető úton)
2. ugye, hogy eltudunk mind a négyen aludni egy szobában is ha muszáj
3. vagyok olyan jó anya, hogy egyszerre elaltattam mindkét gyerekemet
4. Borszék gyönyörű volt télen, de tuti biztos, hogy nyáron is az
5. a család csak úgy működik, ha valamit valamiért: míg Apa sízik Anya gyerekfelügyel a villában, vagy a pálya mellett, pálya melletti melegedőben - ilyenkor mindegy, hogy mennyibe kerül a szalmakrumpli és a forrócsoki, megveszed, csak egyen a gyerek és legyen csendben egy félórányit. Amúgy pedig meglepően olcsó volt. Vagy Apa felügyel és Anya sízik 10 percenkén telefonálva: de megnézted, biztos nem hideg az orra, de biztos nem fáznak a gyerekek, inkább vidd haza őket...
6. a kétévesek képesek arra időzíteni a nagydolog elvégzését a pelenkába amikor éppen a legvastagabban vannak öltöztetve
7. Matyi annyira vidám gyerek, hogy tökidegeneknek is képes első látásra szélesen mosolyogni
8. soha ne fordíts hátat lejtőn utánad futó kutyáknak, inkább tanulj meg hátrafelé sízni
9. ha pihenni akarsz ne nyolcan indulj meg, négy darab három év alatti gyerekkel télen sok csomaggal

Képek nincsenek, fotóaparátusok otthon maradtak, ahogy a gyerekek csomagjának egy része is (szerencsére egy hasonló kétévessel és párhónapossal rendelkező családdal voltunk, sikerült őket pelenkailag, és pizsomailag, és háziruhailag kifosztani).
De azért jól telt, meg is ismételnénk!
Kérdés: fogunk-e úgy kikapcsolóni, hogy a gyerkeink is ott legyenek, vagy csak nélkülük lehet, és akkor bűntudatunk van?

1 megjegyzés:

Csöpi írta...

A 8. pontot bővebben kifejtve is elolvasnám :P