szerda, március 31

A bajok csőstől jönnek

Kezdem a gyerekkel, ugy-e ő a legfontosabb: még mindig köhög 5 nap antibiotikum után, de már nagyon ritkán, inkább reggel. Az orra is egyre ritkábban dugul/folyik. Valami "hosszútávú antibiotikum szörpit" kapott, mert az előzőt kihányta, ezzel csak napi egyszer kellett kínozni, és talán majd-ra várható a végleges hatása, tehát 5 nap után abba kellett hagyni. És ha ez nem lett volna elég, valószínüleg a legyengült immunrendszere miatt lett egy kelése is, kevés gennyel, de jól megduzzadt és piros, kemény maggal. Szerencsére már ez is mulandóban van, mert kenegettük egy Fucidin nevű krémmel, ami mindenféle coccusok ellen van, külső antibakteriális dolog, ami a gennyet okozó bacikat irtja. Úgy néz ki bevált. Ha hamarabb kezdjük kezelni talán nem is fakadt volna ki, a doktornő szerint ez el kell mulassza anélkül, hogy kifakasztaná, de így is csak kevés koszmosz jött ki. Nem szivesen fordulunk antibiotikumhoz, és a doki azt is mondta, hogy a torkára szedett cucc jót tesz a kelésének is, de ez nem volt elég, így felírta a kenőcsöt is. Szóval lassan bérletet válthatunk a doktornéninéhez: szerdán kezdtük, pénteken visszamentünk mert a Sumetrolimot nem bírta a gyomra, aztán hétfőn megint mentünk, mert megnézettük a kelést, miután már szombaton konzultáltam a doktornővel sms-ben. Mindezért csak egy pár szál virágot vittünk neki köszönetképpen, de hát neki ez a hivatása ugyebár, csak az ember hülyén érzi magát, hogy már megint hívni kell, már megint baj van a gyerekkel...
Szerencsére Manóka hangulata jó, nem igazán engedi magát legyőzni. A napokban sokat foglalkoztunk/játszodtunk vele, ölbe is van ha elkeseredik, de az ritka. Kapott új játékokat. Habár egy cikkben azt olvastam, hogyha a gyerek beteg, ne kényeztessük, ne kapjon ajándékot, mert megszokja, és később majd produkálja magát, hogy legyen kiváltságos helyzetbe, nem akar majd gyógyulni, hogy kapjon kényeztetést, ajándékokat, és akkor jönnek az itt fáj-ott fáj szövegek, amiknek semmi alapja nem lesz. A bútortukálóból szereztünk be neki egy fa játékot a múlt héten. Ez egy kis tábla amin berakott figurák vannak kis fogyantyúval, ezeket ki tudja venni, majd a forma alpján berakni a helyükre. Persze ez a játék funkcióját tekintve még magas Sárának, egyelőre csak kiszedni tudja a figurákat, de azt nagyon. Mindegyiket leveszi a tábláról és egy kupacba gyűjti őket, na meg jól megcsócsálja. Főleg a maci alakot. Ezzel jól elvan, mindig leköti sokáig a figyelmét, így a tegnap vettünk neki ugyanilyet egy játékboltban, csak a figurák mások: van virág, méhecske, halak, béka, stb. Néha még a kis fa fogantyúkat is megtudja fogni két újjal, de általában addig birizgálja őket amíg kipattanak a figurák.
Mintha a betegsége ellenére bizonyítani is akarna: szombaton és kedden elaludt egyedül a kiságyában, persze csak este, ez nappali alvásnál még nem megy.
Na és akkor két napja anya is beadta a kulcsot, torokfájás/orrfújás ezerrel. Csakhogy a baj ne járjon egyedül! Egyelőre szopogatós pirula+paracetamol+mézes tea a gyógymódom. Ha lenne energiám talán kipróbálnék ilyen-olyan homeopátiás dolgokat a sok vegyszer helyett, de ahhoz utána kell olvasni, be kell szerezni, el kell készíteni... Egyelőre csak valami patikában kapható oscilo golyócskákat szedek, ami homeopátiás szer és enyhébb hűlésnél használ állítólag, Sára is kap 5 gólyót vízben oldva reggel és este, hogy erősödjön az immunrendszere.
Most még nagyon nem érzem a húsvéti hangulatot, pedig hamarosan ünnep. Készülünk hazamenni, reméljük addig teljesen meggyógyulunk, erre egy napja látok valami esélyt.

Nincsenek megjegyzések: